OK da! Du kan like godt møte hundene våre…

Du vil oppdage det ganske raskt, hundene er nokså sentrale i våre liv. Ikke så rart kanskje, de er begge sånn ca. 9 år og dermed litt eldre enn meg, sånn omregnet i menneskeår altså. Med en slik alder er det bare naturlig at de har samlet opp et ocean av erfaringer med tilhørende forståelse for mange av livets mere intrikate sider. (På seg selv kjenner man til og med hunden)

‹‹Levd liv kan sjelden overvurderes›› sier Mira med et lite glis. Hun er dypsindig den dama.

Til tross for at de er av samme “hoved”rase og oppvokst i det samme miljø, er de meget forskjellige personligheter, hvis man kan snakke om det når det gjelder hunder. Selvsagt kan man det! Mira, som er en Golden er den som er best på å få oppmersomhet fra sin eier, som alltid har vært svak for blondiner. Hun har helt siden valpestadiet vært opptatt av politikk (“politiske bein” har lenge vært et favorittutrykk). I de senere år har jeg merket at miljøspørsmål har opptatt henne stadig mere, og akkurat denne uken er hun nesten ikke til å få bort fra TV’n hvor nyheter fra Klimamøtet i København ruller med kommentarer av TV2’s Odd Reidar Solem.

‹‹Han Odd Reidar ser så sørgmodig ut. Han har kanskje ikke fått noe fór enda i dag?›› undrer Mira. Mira heter forresten ikke “bare” Mira, må vite. Hun lyder også  (vel, lyder og lyder) navnet “Crescentina”, jeg sier ikke mere.

Tanya, som er en Flat lar seg kun unntaksvis rive med når våre samtaler kommer inn på politiske tema.  Mellomnavnet “Tactical” bærer hun med rette. Det er utrolig hva hun kan finne på for å tiltrekke sin eiers gunst. Det må tillegges at hun har flere lydighetsmerker, eller lydighetsUTMERKELSER, som hun selv omtaler de når hun er i det rette humøret. Akkurat nå er det ovnskroken som gjelder.

‹‹I dag kan egentlig verden bare gå videre, men snart er det helg, og dessuten kan du hive innpå et par bjørkekubber når du først er oppe og rør på deg,  jeg henter ikke noen pinner akkurat nå, dessuten har jeg løpetid og har koselige tanker jeg må tenke››.

 Ja, hun er ikke helt seg selv i slike perioder. Tanyas hovedinteresser synes å være mat, et eller annet å løpe etter, godbit, den gode samtale, lese u-post, mat, sove og snoorrrke!

Fjelltur! Jippih!

Tilsammen  danner vi en litt spesiell troika.

‹‹Hørte jeg Troika? Sånn som i sjokoladepapir?›› (Tanya har forlatt ovnskroken og tatt på seg ?-uttrykket sitt.) 

‹‹Slapp av! Det var ikke det nei, og dessuten vet du at sjokolade for hunder kan bety en dødelig utgang. Gå og legg deg igjen!›› 

 ‹‹Har aldri hørt om noen som har dødd av Troika. Har du?›› 

 ‹Gå og legg deg du, så skal vi snart på tur i skogen. Må bare få ferdig denne posten til Bloggen min først››         ……………  skal vi se, hvor var det jeg var igjen?………

Leave a Reply