Stein Erik Hagens finans- og klimakrise.

Så har han gjort det i gjen. Denne lett klossete tidligere kolonialmajoren (unnskyld major Reitan) fortsetter å glede og forarge mange av oss. Ikke så rent få av oss lo oss skakke da han for drøyt et år siden lot allmuen få innblikk i hvordan han  og hans hoff strammet inn for å kunne overleve finanskrisa uten å måtte ty til daggammel kneip. Den gang var tiltaket å sende skjortene til skredder i London for å få snudd snippene. Dette var såvel økonomisk som miljømessig bærekraftig, må vite. Til NTB i slutten av september 2008 uttalte Stein Erik blant annet følgende: 

            – Men at folk gidder å kommentere det, det forstår jeg ikke. Når man for en billig penge bytter ut en slitt snipp i stedet for å bytte ut hele skjorta? Jeg skjønner ikke at man blir hengt ut for gjenbruk, sier Hagen.

Og vi lo nesten på oss en tredagers i ren glede. Ja, de tradisjonelt mørkeste månedene i året, oktober og november, ble som en lang revyfestival. Overgangen til de pyntede julegatene ble nesten ikke merkbar dette året. Helsevesenet meldte om en klar nedgang i depresjoner, og mange klarte seg uten de tradisjonelle julebordene. Alt takket være godgutten

Så har vi hatt et år hvor finanskrisen ga mange av oss en langt bedre økonomi. Flått, huggorm og østeuropeiske bander kjempet om medias oppmerksomhet sammen med østlandsværet. Mot slutten av året stakk Obama innom, og kort tid etter skjedde det endelig noe av betydning. Stein Erik steg ned til TV2 og delte med oss hvordan han tilpasset seg for å motvirke klimakrisa. Nå kunne han via mobiltelefonen regulere temperaturen på hytta.

Så var det på’n igjen. Julestressets herjinger med nakken min, ble bare et svakt minne. “En god latter forlenger livet”, sies det. Jeg kan bekrefte at den også kan ha en smertelindrende effekt. Selv håper jeg nå dette blir en årlig tradisjon på linje med Miss Sophie og Butleren (nei, nå fikk jeg et bilde oppe i hodet som jeg ikke tør dele med dere, sykefraværet er vel høyt nok) Og, det er helt klart at i tillegg til å snu snippene, har vår gode mann nå også kvittet seg med kommunikajonsrådgiverne. Kanskje like greit. De overbeviste jo heller ikke i 2008. Da jeg lastet opp bildet av guten ville Windows på død og liv kalle det “image”. Hørte du det Stein Erik, IMAGE. eller OMDØMME, hvis vi først skal være så folkelige, og som kanskje også er lettere tilgjengelig. Et omdømme må bygges og ikke deretter vedlikeholdes.

Så kom januarkulda, og Enova ble nedringt av folk som ville ha råd om oppvarming og tilskuddsordninger. Sentralbordet hos Enova gledet oss med at alle saksbehandlere for tiden var opptatt, og at man kunne besøke de på www. …., ja dere skjønner. 11. januar har Dagladet følgende nyhet.  180.000 kroner i tilskudd til enøktiltak i villaen! Ikke verst Stein Erik, ikke verst! Ikke rart du så lettere flau ut da du følte du måtte si noe om den mobilløsningen din.

Dette vil jeg kalle en skikkelig gladnyhet. Håper du holder deg hjemme og nyter varmen da, men ikke la prosessen med å planlegge flyttingen til Sveits stoppe opp. Forstår godt at du synes det norske systemet er blitt litt for regulerende og kaldt.

Leave a Reply