Høyt henger de, men sure er de ikke. Om shoefiti.

Sure nei!

Nå kan selv Stjørdalingene kose seg med sko på snor. Et par steder i byen henger nå sko på kraftledningene. Skulle forresten bare mangle. Vi følger da med. Eller følger etter?

Urban Dictionary har følgende definisjon av fenomenet: The artistic expression of slinging shoes tied together by their laces over power lines. Wikipedia har en noe mere utfyllende artikkel

Ved en skole i Moss har FAU blitt bekymret. “Det er riktig at noen foreldre har tatt dette opp med skolen. Senest i felles FAU-møte på Hoppern skole ble dette med skoene nevnt. Vi har ingen grunn til å tro at det foregår noe salg av narkotiske stoffer her ved skolene, det er fungerende rektor Jens Kristian Aamold som sier dette til Moss Avis.
Han opplyser videre at skoene har hengt i strømlinja foran skolen i minst to år. – Jeg har hele tiden tolket det som om det har vært sko som er kastet opp der for at noen skulle ha moro. Skulle vi oppdage noe annet tar vi selvfølgelig kontakt med politiet, slutter rektoren. ”

Det verserer mange mulige tolkninger av skoene i høyspentledninger. Alt fra symboleffekt for brorskap, en seksuell erobring, at det kan bety en oppgradering fra skolen, eller en bryllupsfest. Det hevdes også at det var en handling amerikanske militære gjorde etter avtjent tjeneste. De rett og slett kastet støvlene sine opp i en ledning for å markere at de da var ferdig med det militære livet. En ting er i hvert fall sikkert og det er at det er et verdensomspennende fenomen. Det henger sko i kraftledninger over hele verden og noen steder forbindes dette med et salgssted for narkotika.

Vel så vet vi det. Noen av de skoene jeg har sett ser nokså nye ut, og slik sett kan en jo mistenke skoselgere for å stå bak, for på sin måte å “pushe”, ikke salget av dop, men av sko. Vi får nyte dette mens vi kan. Stadig flere strømledninger legges jo i bakken her til lands.

Leave a Reply