Vårpussen snart ferdig.

Etter at bobil ble en del av vår sommertilværelse, er vårmånedene preget av mange nye oppgaver. Ikke så ulikt de som båtfolket må gjennom. En bobil er jo på mange måter “en båt på hjul”. Vi har omtrent samme utstyr og løsninger når det gjelder vann, avløp, toalett, elektrisitet, koke- og kjøl/frys, samt diverse alarm- og overvåkningssystemer. – — og mye som kan slutte å fungere. Så er det omtrent like trangt, og stiller nokså store krav til samhandling dersom turen skal bli hyggelig for alle. Og når vi har lagt oss, duver bilen, ikke på grunn av bølgene, men på grunn av vinden. Koselig er det åkke som.

I år ser det ut som om “Knausen” har klart seg fint gjennom vinteren, men det er alltid like spennende å starte og teste de forskjellige enhetene. Ikke like spennende å rengjøre og pusse, men det må også gjøres. Nå er den perioden over, og det siste skal på plass før årets første tur starter opp om et par dager. Hvor skal vi dra? Vet ikke enda. Yr.no er en viktig reiseguide. Vi reiser i den retningen været ser best ut. Akkurat nå ser det ut til at vi burde flyttet ut i bilen her på egen tomt, det er visst her det er størst sjanse for finvær de nærmeste dagene….. 🙂

Vel, onsdag ettermiddag legges kursen mot øst/vest/nord/syd. Vi får se.

Mira gleder seg ikke spesielt. Hun synes bobillivet er helt topp, hadde det ikke vært for den forbaskede kjøringa. Så av hensyn til henne blir det nok en del færre kilometre i løpet av sessongen enn det ville blitt uten henne.

(Mira sier at det trengs et ord á la skipshund, for hunder i bobil.)

One thought on “Vårpussen snart ferdig.”

  1. Holder på med samme jobben, men været er min “fiende” for øyeblikket. Ble en fin dag på onsdag og da fikk jeg montert et ø75mm pvc-rør under bilen for å legge sopvannsslangen i + montert gassalarm. Til helga blir det montering av trykkakumulator etter vannpumpa og en liten modifikasjon på varmluftsanlegget og innvendig rengjøring….og da er vi ferieklar…! (tror jeg)

Leave a Reply