Matematikk veien til suksess?

I følge Konsulentguiden.no er

Matematikk er veien til suksess

Elever som velger matematikk på videregående tjener mer når de kommer ut i jobb.


Tommy sliter som vanlig, men det er han ikke alene om. Adresseavisens Ida Kroksæter deler på fredag sine matematikkferdigheter med oss i artikkelen “Sammen om gården på tolvte året”. Her fremgår det at skilsmisseprosenten blant bønder i Sør-Trøndelag er på 11%,  og i Nord-Trøndelag på 10%.

Så langt, så greit. Så kommer det ugreie; å beregne et gjennomsnitt. Fru Kroksæter fortsetter nemlig med den unødvendige øvelsen å skulle gi oss et gjennomsnitt også for trønderske bønder. For har hun først startet på denne oppgaven, skal den sannelig ha et visst akademisk preg. Og, hold dere fast, bønder eller ikke, 7% av trønderske bønder skiller seg.

Tommy har Tigern til hjelp, Ida har ikke en gang korrekturhjelp!

Leave a Reply