Ord og uttrykk.

Ja, det é mytji å tænk på!

Under et anfall av kollektiv tropisk aromakake og kaffe på Levanger i går, ble min gode venn Ole Morten og jeg intervenert av en eldre kar i dongry bukse, dongry jakke, dongry caps, og sikkert enda mere dongry som vi ikke så. Litt sånn der Hillbilly-type. Og, garantert lokal.

Utfordringen var at at han ikke så at han kunne flytte på bordet sitt, som sikkert veide 5 kg, for å få bedre plass på stolen sin. OMo og jeg gjorde noen mindre justeringer, og vips så var det romslig nok for vår nye nabo. Da var det at vi i vår felles undring over livet i sin alminnnelighet  kom opp med uttrykket “trangt om saligheta“. Alle, eller de fleste av oss, vet rent intuitivt hva dette betyr, og  dersom man googler utttrykket får man opp et nokså vidtspennende resultat noe som viser at det benyttes av mange, og i mange sammenhenger.

Men så var spørsmålet vi stilte oss; hvordan oppstod begrepet?  Og ikke minst ordet OM i denne sammenhengen?

VI fant ikke noen gode svar. Ole Morten dro til Hjerkinn og jeg gikk på do. Vi lurer nok på dette fortsatt…………….

Litt sånn der.........

Leave a Reply