Trondheim kommune gjør det igjen!

Trondheims ordfører Rita Ottervik åpnet stolt en av byen nye barnehager her om dagen. “Fint skal det værra” sa kjærringa, da hun satte frem slottsenepp. Og, sånn er det med Rita også. Trondheim kommune, selve utstillingsvinduet for den rødgrønne politikken, trenger å få litt positiv oppmerksomhet igjen. På den måten kan man jo håpe at det blir mindre trykk på sykehusnedleggelser, rovdyrproblematikk, monstermaster og høye strømpriser.

Og barnehagen er flott den. Miljøvennlig er den også med miljøklasse A. Bra!

Og så kommer vi til prikken over i-en: Her er det satset mye på kunst for de små. Se følgende jeg har klippet fra NRK:

Kunst i barnehagen (Foto: Kari Sørbø/NRK)

Mye kunst

Hun vil gjerne vise fram barnehagen av flere grunner. Trondheim kommune har Norges største samling av samtidskunst i offentlige rom.

Her på Nedre Flatåsen barnehage har kunstneren laget et veinett med 7 rundkjøringer som er belagt med brostein. 6 av dem har en kuppelform i sentrum belagt med mosaikkfliser. Hver kuppel har sitt eget særpreg.

I en av kuplene kommer det vann ut. Dette vannet føres mot den syvende rundkjøringa som har ett sluk hvor vannet renner ned i. Dette sluket kan tettes, slik at det blir et lite vannspeil. Vannet kan slås av og på.

Tre løvtrær er plantet inne i veinettet. De kan lyses opp.

——————————————–

Her skal det ikke være mulig å være en uinspirert unge særlig lenge.

Veldig bra Trondheim kommune. Fortsetter det slik skulle det ikke forundre meg om det snart kan bli dusjing hver uke på sykehjemmene. I det minste kunne de gamle få noe kunst på veggene å se på mens de venter på å få skiftet bleie. Det kan det vel ikke være noen kunst å få til?

Leave a Reply