Solsnu og skygge

Så viste det seg at pessimisten i meg hadde rett. Ikke bare kunne det bli enda kaldere (minus 19.7 i tastende stund) På årets korteste dag greide Moder Jord å slukke månen også.  Eller, for å være litt mere presis, jorden plasserte seg slik at månen kom i skyggen for solens stråler. Ikke så ulikt det som skjer i politikken. Selv store, kraftige Kristin lever i skyggen fra spinkle Jens. Det blir som jeg alltid har sagt; vi får det været vi har gjort oss fortjent til. Det er derfor solen ikke skinner på oss alle.

Heller ikke denne regelen er uten bekreftende unntak. Liv Signe får til stadighet mere sol enn hun både har fortjent og ønsker. Hun har en svært så dyktig “væskebærer”. Det er hun meget mørkhårete som er like i nærheten til enhver tid. Du kan skimte henne som et slags appendiks rett i utkanten av kameraenes fokus. Slike damer kan lage gull av gråstein, men ikke all gråstein kan reddes via en slik alkymistisk forvandling. Når du i media snakker som den du er, skal en helst ikke være fra et sted hvor alle ord slutter med au, aui, eller audi. Det kan oppleves både som sytete og bevisst tåkelegging. Men èn ting skal hun ha. Hun har alltid rene brilleglass og det vet jeg selv er litt av en prestasjon. I det siste år har hun også høstet stor åtgaum for sin evne til å kunne innstille blikk og mimikk på troskyldig. Jeg er også sikker på at hun reagerer på elektrisk strøm (det er ikke alle i SP som gjør det, ser vi) og fra meg skal hun også ha poeng for fremmøte. Visste du forresten at hun har livnært seg som selger for Nidar? Det er etter det at Nidar ikke bare lager Seigmenn, men også Kjærringer.

Men, apropos fremmøte. Hvor har det blitt av SV? Jeg håper Kristin har oversikten. Det burde ikke være så vanskelig. Etter rovdyropprøret har de nok mistet de fleste av sine medlemmer som bor i postområder som har nummer større enn 1300. Og med kanskje så mye som 70% av medlemsmassen bosatt på Grünerløkka, skal en ikke være mere enn litt over middels skjeløyd for å kunne ha oversikt over de, hvis en står litt sentralt plassert på Grüner en formiddag, og ser de rusle til sine offentlige arbeidsplasser. Skulle de ikke være i sikte på formiddagen på grunn av den offentlige IA-politikken, bør de vel uansett kunne krysses av i manntallet på kveldstid. Det er vel ikke så mange spisesteder, selv på Grüner, som har kamel på menyen ofte nok?

Jeg har tidligere følt og uttrykt uro når Trond Giske ikke har klart å finne et TV-team på flere timer. Men den gutten kom sterkt tilbake, selv om han ble syk akkurat den dagen Fredsprisen skulle deles ut. Nå er jeg mere urolig for Kristin. Det er bare slik jeg er. Godheten sprenger på. Håper hun ikke er tatt av ulven, slik det gikk med en annen rødhette. Jeg fryser bare ved tanken. Men Rødhette levde nok ikke sitt liv på Grünerløkka.

God solsnu, folkens. Måtte solen skinne på oss alle!

Leave a Reply