Alt er relativt.

I den svenske spillefilmen Mitt liv som hund, er den bærende undertonen at “man måste jämnföra”. Man må sammenligne sin egen situasjon, det å leve et hundeliv, med andres, for eksempel Laika som var passasjer i en romkapsel på 50-tallet, uten en gang å ha bedt om det. Og slik er det vel?

Denne uken har Muammar Abu Minyar al-Gaddafi, blant oss insidere bare omtalt som “obersten” forsøkt å vise seg frem som den landsfader han selv mener han er. Ikke før hadde han gjort det, så ble det vanskeligere å ikke like Jens og hans Amazoner, Kristin og Liv Signe. Nei, den arabiske ligaens mest fargerike leder er ingen go’klomp.

Adecco-ligaen ble avslørt for ikke å ha drevet Ammmerudlunden Sykehjem i tråd med Arbeidsmiljøloven. Ammerudlunden som i tiden etter at Adecco tok over driften nærmeste har vært innvadert av delegasjoner som ville “knekke koden” for hvordan man kan drive et sykehjem på en så god måte. Ja, for relativt sett har jo Ammerudlunden vært en vinner. At dette nå, i februar 2011, slår ned som en bombe hos ansvarlige politikere og byråkrater i Oslo, sier vel noe om hvor effektive skylapper kan være. Dette er jo ingen nyhet selv for oss som bor i en annen landsdel, og slett ikke har hatt noe med Ammerudlunden eller Oslo-politikken å gjøre!

I går kunne vi se rystende bilder fra Christchurch hvor naturens uforutsigbarhet gjorde seg utslag i voldsomme raseringer av byen, og død og fordervelse for dens innbyggere.  Hittil har jeg ikke sett at noen har gitt den globale oppvarmingen skylden, selv om dette, sammen med vulkanutbrudd, vel er de eneste effekter av den egentlige globale oppvarmingen som er akseptert av alle. Kanskje med unntak av de som fortsatt hevder at jorda er rund, selvfølgelig.

I dag kan man kose seg med gladnyheter om mennesker som trekkes frem fra ruinene i New Zealand. Gladnyheter fordi det blir så mye bedre å forholde seg til enn tanken på de som ikke kommer fra det med livet i behold. Men, hold ut! I 18-tida i dag vil verdens pinsler heldigvis bli effektivt leget. VM starter. Glemt er Muammars frådende raseri og mildt sagt usjarmerende antrekk. Nå skal vi ta gull i 14 dager, og da får resten av verden være så høflige at de venter litt med sine “events”. Man måste ju jämnföra!    

Når jeg først tenker på det; Har aldri vært så gammel jeg, som i dag.

Kos dere kjære lesere. I og med at dere leser norsk, vet jeg at dere er vinnere alle sammen. Relativt sett!

Leave a Reply