Ferierefleksjoner 4

Den blå byen, kaller Sortland seg, og det er faktisk en by til å bli i godt humør av når en rusler litt rundt i sentrum. Begrepet “Den blå byen” er et av mange lokale initiativ som sikter på å “sette på kartet” steder som kart har en tendens til å gjøre usynlige. På linje med Svelviks forsøk å å komme på kartet via et kommunalt initiert påskemord litt tidligere i år.

Sortland’s farge, med tilhørende sitater malt på husfasader, gjorde såpass inntrykk på meg at det spontant ble en runde på det flott oppmalte paradiset nede på torget. Til stor forlystelse og åtgaum blant et utvalg middelaldrende damer som på denne måten fikk forgylt sin ettermiddagslatté på benkene. Ingen menn i hvite frakker ble tilkalt, så denne byen må ha et romslig forhold til tilreisende….

Nede på kaia fant jeg dette sitatet av Lars Saabye Christensen. Personlig synes jeg ikke omgivelsene nå står i stil hverken til byens orginale intiativ eller til en stor norsk samtidsforfatter.

Sortland; by med originailtet og romslighet, men mangler noe på gjennomføring av lange løp.