Ferierefleksjoner 6: Om å kunne ta livet slik det er. Også i ferien.

Min “serie” med ferierefleksjoner fikk en uventet bråstopp da jeg oppdaget at bildemateriale i RAW-format ikke var på godfot med den lille PC’n som var med på turen. Redaksjonen tok derfor en hastebeslutning om at videre refleksjoner fikk vente til man var tilbake i faste lokaler. Rett etter tilbakekomst kom 22.juli i all sin gru.

Selv er jeg en av de som ble berørt da det smalt i Regjeringskvartalet, da min yngste sønn fikk vinduet blåst inn i kontoret, sentimetre fra der han satt. Men, heldigvis ble han ikke fysisk skadet. Skulle ønske alle pårørende kunne sagt det samme.

For meg, som for sikkert mange andre, ble 22.juli et sjokk som tok bort all fokus og energi fra andre ting. Og i en liten, alt for kort, periode tar man i bruk en annen målestokk for verdier. Selv dårlig sommervær betød ingen ting etter 22.juli. Personlig merker jeg også at tårene sitter løsere og aggresjon er blitt en del av mitt følelsesreportoar i større grad enn jeg liker. Flere som har hatt det slik?

Da gjelder det å kunne ta livet slik det er, og det er det noen som virkelig kan, også i ferien. Eller kanskje nettopp da?

Noen bare kan å innrette seg. Midt ute på en godt besøkt rasteplass, innrettet han med den største selvfølgelighet “sin verden”,  og gjør slike som meg ikke så lite misunnelige.

Akkarvikodden
Carpe diem!

 

Denne lidelsesfellen (felles lidenskap i denne sammenheng er bobil), tok virkelig rasteplassen ved Akkarvikodden utenfor Reine i sin besittelse. Mens “mor” hengte opp klær til tørk, kokte og braset, dukket han ned i sin litterære sfære, bare avbrutt av et par 5 sekunders økter med sitt private treningsutstyr som bl.a. bestod av strikker festet til bilen støtfanger.

En medbrakt ball, som på nyere norsk i følge veltrente kilder, kalles en “fitball”, ble også benyttet til interessante øvelser blant  lunchgjestene.

Ingen grunn til å la omgivelsene, eller situasjonen forøvrig, påvirke sitt liv i større grad enn høyst nødvendig. Ferie er også tid for nytelse.