U for Urd!

Nå har vi kommet til U, u for «uvær», eller U for «Urd». Som kjent blir de ulike ekstremværene som treffer oss gitt navn, i alfabetisk rekkefølge. På en genial måte har man også klart å få til en kjønnsmessig likestilling ved at annet hvert uvær gis gutte- eller jentenavn. Min mangeårige erfaring med uvær av forskjellig styrker, gjør at jeg nok mener dette blir en skeivdeling mere enn en likedeling. Skal dette gi noen mening burde jentenavn gis en positiv kvotering slik at 2 av 3 uvær gir en assosiasjon til det påståtte svake kjønn.

Nå kommer «Urd» til de norske kyster. Urd er et jentenavn må vite. En dame med betydelig potensiale for å lage et lite helvete for oss, når vi ser hva wikipedia har å opplyse oss med.

Selv befinner jeg meg langt fra de etter hvert så lunkne kyster i nord, men selv her har det vært litt småekstremt, hvis et slikt ord gir noen mening, vær i selve julehelgen. Kalimaen, som er et velkjent værfenomen på øyene, har slått til etter en natt med sterke fønvinder. Nå på 1. juledags kveld er det støvete, og for en som ikke kjenner værfenomenet er det lett å tro at det er tåke som dimmer sol og stjerner.

 

haerfugl

I morgentimene var luftstrømmene så uregjerlige at en Hærfugl fant det best å foreta en sikkerhetslanding her hos oss for å pusse fjær og gå over øvrig utstyr.

Vi var behjelpelig med påfyll av diverse trønderske gloser som han kan få nytte av når han skal besøke stadig mere nordlige destinasjoner etter hvert som Donald Trump fyrer opp mere kull, og temperaturen som følge av det samme. Det siste han fikk med seg var uttrykket “dæ… steike”før han snittet av gårde forbi naboens palmer med takeoff mot sørvest. Departure sånn ca. lunchtid.

Leave a Reply