Tid for hage.

2. juledag er en hverdag her hos oss, og med noe kalima-dis for solen, er det en fin dag å ta litt vinteraktiviteter i hagen. I dag har vi beskåret en yuccapalme som begynte å strekke seg faretruende over mot naboens side av muren. Med felles krefter ble to greiner avkortet og kappet slept bort til et område hvor maur og andre besøkende fritt kan forlate treet ut å måtte ta for lang omvei.img_2540

Friske urter til priser som nesten er utrolige i forhold til norske, kan man få fatt i på ulike gartnerier. Også her gjelder regelen om at jo lengere unna turistområder, desto dårligere engelskkunnskaper, bedre priser, og samtidig bredere og gode smil når en nordbo prøver seg på kunsten å spre hygge på de innfødtes eget språk.

En krukker – i – tårn-konstruksjon fra Keter er også anskaffet, og i dag ble de første urteplantene ønsket velkommen til denne plantasjen.

img_2541Så nå er det bare å vente på at våren skal melde seg med lys til de som har sine røtter her, og til oss andre som bare trår varsomt omkring. Det skjer vel om en uke eller to.

Fortsatt god jul!

Leave a Reply